28 декабря, 08:28

Туристи пройшли за 3 дні 40 км. За перший день вони пройшли втричі більше, ніж за третій день, а за другий день - стільки ж, скільки за перший і третій дні разом. Скільки кілометрів пройшли туристи третього дня?

+1
Ответы (2)
  1. 28 декабря, 08:38
    0
    18 * 25 % : 75 % = 6 км - 25 % шляху за другий день що залишився після першого дня

    6 + 18 = 24 км за ІІ та ІІІ день - 60 % всього шляху

    24 * 40 % : 60 % = 16 км пройдено за І день

    16+6+18=40 км відстань яку туристи пройшли за ІІІ дні.

    І день-40% з 40 км-16 км

    ІІ день - 40-16=24*25%=6 км

    ІІІ день - 18 км
  2. 28 декабря, 09:45
    0
    Перший день - 3 х

    Другий день-х+3 х

    Третій день - х

    3 х+х+3 х+х=40

    8 х=40

    х=40/8

    х=5 (км) туристи пройшли третього дня

    3*5=15 (км) туристи пройшли першого дня

    5+3*5=20 (км) туристи пройшли другого дня

    Відповідь: 5 км пройшли туристи третього дня

    * - це знак множення

    /-це знак ділення
Знаешь ответ?
Не уверен в ответе?
Найди верный ответ на вопрос ✅ «Туристи пройшли за 3 дні 40 км. За перший день вони пройшли втричі більше, ніж за третій день, а за другий день - стільки ж, скільки за ...» по предмету 📙 Математика, а если ответа нет или никто не дал верного ответа, то воспользуйся поиском и попробуй найти ответ среди похожих вопросов.
Искать другие ответы